Анкара и Москва ще работят съвместно за изграждането на газов хъб

...
Анкара и Москва ще работят съвместно за изграждането на газов хъб
Коментари Харесай

Ердоган разкри къде ще е газовият хъб, договорен с Путин

Анкара и Москва ще работят взаимно за изграждането на газов хъб в турския район Тракия, съобщи турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

" За сходен разпределителен център, несъмнено, Тракия се преглежда като най-важното място за този бизнес ", сподели Ердоган, визирайки района в северозападна Турция, близо до гръцката граница.
-->
" Заедно с Путин инструктирахме нашето Министерство на енергетиката и естествените запаси и съответната институция от съветска страна да работят дружно. Те ще свършат тази работа там ", съобщи Ердоган.

" Където и да е най-подходящото място, надяваме се, че ще създадем този газов хъб. Имаме народен разпределителен център, само че, несъмнено, в този момент това ще бъде интернационален разпределителен център ", добави Ердоган.

По-рано в казахстанската столица Астана Ердоган организира среща при закрити врата с Путин, който е предложил изграждането на съветски газов хъб в Турция.

Путин дефинира Турция като „ най-надеждния сътрудник “ за доставките на газ за Европа. Според него построяването на хъб в Турция ще разреши „ да се продава газ на рационални цени “ и да се изключи „ политизирането “ на въпроса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР